Finance

Postavit si rodinný dům není v dnešní době nic levného, protože dost peněz stojí stavební pozemek, materiál i práce, přičemž snadno se takto dostaneme na částku mnoha milionů, což jen tak někdo rovnou z kapsy vytáhne těžko. Je tedy na místě, pokud je Vašim snem mít jednou nějaký dům a bydlet v něm spokojeně s rodinou, tak si na něj šetřit peníze již od mládí, protože ty se budou následně hodit. Těžko někdo našetří za krátkou dobu plnou částku, takže na zbytek si můžeme vzít hypotéku.

komínky mincí

Samozřejmě to znamená zadlužit se na mnoho let, přičemž během nich to s financemi možná nebude úplně lehké, protože musíte mít každý měsíc dostatek financí na to, abyste splatili měsíční splátku a dále všechny potřebné výdaje. Mějte proto raději vždy na účtu dostatečnou finanční rezervu, kdybyste nedej bože náhodou třeba přišli o práci. Také si dejte pozor, u koho si hypotéku vezmete, zda nemá nějaké háčky či zapeklité poplatky.

Bungalov

Když už se budete rozmýšlet, jaký typ nového domu si pořídit, tak máte na výběr z mnoha variant. Je však potřeba být při plánování a rozmýšlení skutečně pečlivý, protože se zde bavíme o něčem, co stojí několik milionů. Samozřejmě v současnosti se bere velký ohled na nízké náklady na bydlení, proto mají nové domy například slušné zateplení, protože náklady na vytápění patří k těm největším. Zvážit můžete bungalov do L půdorysu, protože ten poskytuje elegantní využití vnitřních prostor, aby se Vám zde dobře bydlelo.

malý domek

Rozhodně neplatí, že se jedná o dost malou stavbu pro pár lidí, protože existuje i varianta 5+KK, takže se zde pohodlně vleze rodina až o pěti členech. Tyto domy nemají druhé patro, takže nemusíte řešit žádné schodiště či vedro v létě při bydlení v podkroví. Na webových stránkách si můžete prohlédnout vizualizace jednotlivých domů a třeba Vám nějaký padne do oka a jednoho dne v něm budete spokojeně bydlet.

Podobné příspěvky